Bookmark and Share     Sitemap    
    Red Verden - Save The World       
 

Solceller generelt

Der findes 3 hovedgrupper af solceller på markedet:

  • Monokrystallinske solceller
  • Polykrystallinske solceller
  • Tyndfilms solceller
Nedunder kan du se billeder af de forskellige solcelle typer: 
 

Monokrystallinske solceller 158x81 cm

     

      Tyndfilm solceller       140x110 cm

     

Polykrystallinske solceller  165x99 cm

     

Monokrystallinsk solcelle

   

 

Tyndfilm solcelle

   

 

Polykrystallinsk solcelle

   

 

 
De mest brugte typer her i Danmark er det monokrystallinske og det polykrystallinske solcelle panel. Tyndfilm solceller, som i øvrigt ikke er tynde og skrøbelige, som man umiddelbart kan udlede af navnet, er i virkeligheden laminerede på samme vis. Styrken og tykkelse er  den samme, og under tiden mere, i forhold til de to andre typer.
 
Ordet tyndfilm henviser udelukkende til selve siliciumlaget, som er meget tyndere i tyndfilmsprodukter. Vi fører ikke de polykrystallinske solceller fast, da de i bund og grund fungerer på samme vis som monokrystallinske solceller, bortset fra at de er mindre effektive.
 
Generelt kan man sige om monokrystallinske og polykrystallinske solceller, at de kræver mere energi at fremstille, og dermed ikke er så CO2 ansvarlige som tyndfilms solceller.
 
Man kan sige om det monokrystallinske solceller at det er den type solceller der på markedet i dag har den højeste effektivitet i forhold til arealet de fylder. Derfor fylder et 6.000 watt peak monokrystallinsk solcelleanlæg ikke mere end 38 og 45 m2.

Et solcelleanlæg på 6.000 watt peak fra en producent, producerer ikke nødvendigvis det samme, som fra en anden producent. Det der i praksis kan ændre på produktionen er i virkeligheden forskellen i watt på de enkelte solcelle paneler. Nogle har en forskel på plus/minus 10%, andre på plus/minus 5%. Andre igen ligger helt nede på plus/minus 3%. Det er klart at sidst nævnte producerer mere. 

Vi arbejder hele tiden for at have de mest produktive paneler markedet kan tilbyde, så derfor finder du hos SolarPanels ApS ingen paneler med minus på ”power factoren”. Alle vores solcelle paneler har plus tolerance, så når du f.eks. køber et panel på 190 watt, vil det altid ligge højere. Du får med andre mere end du køber. 

Der findes i dag ingen paneler på markedet, i samme prisklasse som vores SolarSoul paneler, som er byggede og specielt tilpasset det Danske klima, og vi udfordrer gerne alle vores kollegaers paneler. På Folkecentret for vedvarende Energi i Thy, kan du live følge med i hvordan vores panel klarer sig mod verdens bedste paneler. Læg mærke til at trods det at vores panel kun er et 190 watt’s panel, så yder det tit lige så meget som vores konkurrenters større fysiske paneler på 240 watt, og som koster 50% mere.

Teknologisk Institut... som har lavet beregninger på lige nøjagtig dette panel, udtaler at de endnu ikke har set et panel som er så højt ydende pr. watt peak som vores er. Vi har hundredvis af disse solcelleanlæg stående over hele landet, og rigtigt mange af dem har logningsudstyr på, som også i praksis viser at de producerer endnu mere end vores topprognoser viser.
Copyright © SolarPanels.dk, 2007 - 2024. Alle rettigheder forbeholdes.
SolarPanels ApS | CVR: 36061332 | Christiansmindevej 12D, 8660 Skanderborg - DANMARK | Tlf.: +45 6014 3292 | polle@solarpanels.dk